Trykkbølgebehandling

Trykkbølgebehandlingen utføres av våre fysioterapeuter og vi tilbyr dette ved våre avdelinger i Molde, Fræna og Vestnes.

Nyere forskning viser at kroniske smertetilstander ofte er resultat av en mislykket reparasjon fra kroppens side, der for eksempel arrdannelse i vev kan forårsake plager. Siden kroppen ikke selv klarer å ødelegge vev som har vokst feil, får du kroniske smerter.

Under trykkbølgebehandling sendes trykkluft gjennom et håndsett mot området som skal behandles.
Disse trykkbølgene skaper mikroskader i vevet og det legges til rette for at kroppen kan bygge opp vev på riktig måte igjen. Erfaring viser at 4 av 5 pasienter blir smertefrie og/eller funksjonsfriske etter trykkbølgebehandling.

Vi behandler kroniske senebetennelser blant annet i skulder, albue, hofte, kne og akillessener. Likedan brukes trykkbølger mot såkalte hælsporer og smerter i fotsålen.

Les mer på bloggen vår her.

Her finner du studier som dokumenterer behandling med trykkbølge.

“Jeg takker Enimed for at de ga meg anledning til å låne det nye apparatet Swiss PiezoClast i november 2009. Dermed kunne det medisinske støtteapparatet med Trond Reginiussen behandle skaden jeg hadde pådratt meg effektivt. Behandlingen bidro til at jeg kunne delta i verdenscuprennene før jul og fikk forberede meg godt til OL i Vancouver. Det norske alpinlandslaget benyttet også Swiss DolorClast og PiezoClast under OL.”

aksel Lund Svindal trykkbølge molde romsdalsklinikken