Møt vår nye fysioterapeut ved avdeling Fræna, Maja Sigerseth

-->

“Det føles veldig meningsfullt å kunne hjelpe noen tilbake i jobb, eller hjelpe noen å komme i gang etter en operasjon eller skade.”

Etter nyttår har dere som har vært innom oss i Elnesvågen fått møte fysioterapeut Maja Sigerseth. Selv om hun har jobbet på Romsdalsklinikken i mange år ved avdeling Molde og Vestnes, er hun første gang å treffe ved avdeling Fræna. Her får du bli litt bedre kjent med Maja.

Hvem er du? Fortell litt om deg selv

Jeg heter Maja Sigerseth og jobber som fysioterapeut for Romsdalsklinikken (avdeling Molde og Fræna). En av mine største lidenskaper opp igjennom har vært kampsport, og jeg har ett EM-gull og seks NM gull i Taekwon-Do i bagasjen. I forbindelse med satsing på idrett hadde jeg flere møter med fysioterapeuter, noe som trigget interessen for anatomi og treningslære. Etter å ha gått toppidrettslinja på Molde VGS studerte jeg Bevegelsesvitenskap ved NTNU i Trondheim, og deretter bachelor i fysioterapi i Nederland. Etter endt bachelor i 2015 og mastergrad i Bergen i 2018 vendte jeg snuten hjemover til kjente trakter. Utenom jobb finner du meg som regel ute på langrenn eller randonee om vinteren, sykkel, fjelltur eller kajakk om sommeren, eller på treningssenter når det passer 😊.

Du har også tatt en mastergrad i Helsvitenskap. Hvordan kan du bruke denne i jobben din hos Romsdalsklinikken?

Jeg ønsket å ta en mastergrad fordi jeg synes forskningen innen muskel- og skjelett er superspennende. Valget mitt falt på Master innen Helsevitenskap (Fysioterapivitenskap) ved Universitetet i Bergen i 2016-2018, og jeg var så heldig å ha to fantastiske veiledere. Jeg fikk muligheten til å jobbe med noen av de dyktigste forskerne innen langvarige ryggsmerter, og reiste til Australia i 3 uker for å hospitere på et universitet der. En av tingene jeg syntes var spesielt interessant var hvordan man kan forhindre at akutte ryggsmerter blir kroniske – og hvordan man kommer seg ut av en «negativ spiral» dersom man har utviklet kroniske smerter. Kunnskapen fra masterstudiene kan overføres til de fleste plager. Ellers jobber jeg mye med skuldersmerter, knesmerter, hofteplager, ankel og fot, samt nakke og hodepine. Vi som jobber her på Romsdalsklinkken er innom det meste i løpet av et år!

Hvordan går du frem for å hjelpe folk med sin skade/plage?

En god anamnese (sykehistorie) er viktig for å forstå om plagene kommer fra ledd, senevev, muskulatur eller nerver. Deretter må man gjøre en god undersøkelse. Det viktigste for meg er å forklare pasienten hva han/hun har, hvor lang tid det tar å bli bra, hva jeg kan hjelpe med, og hva han/hun kan gjøre selv. Noen kommer inn kun for å få undersøkt noe, mens andre har behov for behandling over tid – så god kartlegging av pasientens behov er viktig.

Du har valgt å jobbe som privat fysioterapeut. Hva er det som gjør det så interessant?

Jeg har valgt å jobbe privat fordi dagene er veldig varierte, og du møter masse flotte folk som er motiverte for å bli bra. Det føles veldig meningsfullt å kunne hjelpe noen tilbake i jobb, eller hjelpe noen å komme i gang etter en operasjon eller skade. I ny og ne dukker det opp helt nye problemstillinger, så da er det fint å være en del av et sterkt tverrfaglig team med flere fysioterapeuter, kiropraktorer og en massør med lang fartstid. Etter hvert har man opparbeidet seg litt mer erfaring, og kan med enda større trygghet gi behandling, råd og anbefalinger som man vet fungerer godt.

Hva trenger pasientene i Hustadvika kommune å vite?

Vi har god kapasitet og kan ta inn pasienter på dagen ved Romsdalsklinikken. Jeg har tatt over etter Stein Joar Wiik i Brudeset-bygget (Hana-gården) fra 1.januar, og holder til i 3.etg mandager, onsdager og fredager fra 08-16. Vi har online booking på romsdalsklinikken.no eller så får du kontakt med en av oss på tlf 70332050.

Velkommen til avdeling Fræna! 🙂

Fysioterapeut  Maja Sigerseth jobber ved avdeling Fræna og Molde.

Klikk her for timebestilling.