Møt Yandeh – vår nye fysioterapeut

-->

Hvorfor ble du fysioterapeut?

Jeg har alltid hatt en stor interesse for helse og hvordan kroppen fungerer. Under førstegangstjenesten fikk jeg opplæring som medic med undervisning i kroppens anatomi og fysiologi. Det var her jeg fikk en liten aha-opplevelse og bestemte meg for å satse på denne retningen videre. Som fysioterapeut får man ha en aktiv hverdag, stadig lære mer om kropp og helse, og ikke minst så får man hjelpe mennesker med sine ulike plager. Dette er den perfekte jobben 🙂

Hva er det beste med jobben din?

Som fysioterapeut så har man så mange muligheter og retninger man kan jobbe innenfor som geriatri, nevrologi og muskel- og skjellettlidelser. En møter så mange forskjellige mennesker med ulike diagnoser eller lidelser og hver ny sak er like spennende.

Det er viktig for meg at personene som kommer til meg føler at de blir sett og hørt. Alle mennesker skal behandles helhetlig.

Noe som også er herlig med denne jobben er at man alltid lærer noe nytt. Fysioterapiyrket er under rask utvikling. For å henge med må man stadig holde seg oppdatert, via kurs og konferanser, forskningsartikler og ikke minst så må man stille spørsmål!

Hva er ditt beste tips for hverdagsaktivitet?

Gjør ting du synes er gøy å holde på med. Er det vanskelig å gjøre det alene så få med deg kjæresten/mannen, venner eller en nabo. Siden vi lever i en smartphone-verden så er det mange apper som kanskje kan motivere, for eksempel Movesum. Her ser du hvor mange skritt du har tatt Man har også muligheten for å sette seg et dagsmål for antall skritt. Dette kan være en fin motivasjon for å ta trappa og til å gå en liten tur.

Hva gjør du på fritiden?

Mesteparten av dagen min består av jobb. Det er noe jeg trives kjempegodt med, men jeg er også flink til å ta meg tid til å gjøre de tingene jeg liker som friluftsliv, lesing og trening. Det kan være alt fra kickboksing, styrketrening, løping, yoga og turer i marka. Jeg foretrekker variasjon og det motiverer meg. Jeg er veldig glad i å tilbringe tid med familie og venner.

1yandeh touray fysioterapeut molde elnesvågen fræna

Fysioterapeut Yandeh Touray møter du ved avdeling Molde og Fræna.

Leave Comment