Det finnes 300 forskjellige hodepiner

-->

Hele 1,7 millioner nordmenn er plaget av hodepine. Tenk at det finnes over 300 forskjellige typer hodepine!

Mange ulike faktorer kan trigge hodepine som stress, låsninger og spenninger i nakke og mellom skulderbladene, sterke lukter, medisiner og hormonelle svingninger. Mange hodepiner ligner på hverandre men ingen er helt like og de krever ulik behandling.

Woman with headache isolated on white background

Den vanligste behandlingen er likevel i dag medikamentell behandling. Forskning viser nå at behandling hos kiropraktor, som spesialist innen muskel-skjelett og nevrologiske lidelser, kan ha like god effekt som forebyggende medikamentell behandling på migrene.

I tillegg til kiropraktikk, kan behandlingsformer som massasje, fysioterapi, osteopati og akupunktur ha god effekt på enkelte hodepineformer.

Det er viktig med en grundig undersøkelse for å avdekke hva som er den rette behandlingen for deg. Enten du trenger kiropraktor, lege, fysioterapi, massasje, akupunktur, opptrening eller andre former for behandling så vil våre behandlere på Romsdalsklinikken kunne gi deg råd og anbefalinger ut fra en grundig undersøkelse.

Hodepine skyldes sjelden en underliggende alvorlig sykdom, men kraftig, vedvarende hodepine og ukjent hodepine skal alltid tas på alvor.

 

Kilde:

Forsker, kiropraktor og fysioterapeut Aleksander Chaibi

ved Atlasklinikken/Oslo

Leave Comment