Nå får du tilpasning av såler i Molde, Vestnes og Fræna!

-->

Visste du at:

Når du går må føttene dine tåle en kraft tilsvarende 1,5 ganger kroppsvekten din.

Når du løper må føttene dine tåle en kraft tilsvarende opp til tre ganger kroppsvekten din.

 

ROMSDALSKLINIKKEN SÅLER FYSIOTERPEUT

 

Veier du 70 kg vil dette medføre at foten din må tåle en vekt på 105 kg når du går og hele 210 kg når du løper!

Når du ser på en anatomisk tegning av foten så er det helt utrolig at alle disse små og smale knoklene skal kunne klare å bære og balansere en slik tyngde.

Har du opplevd å ha en låsning i foten eller bare et lite gnagsår så har du opplevd hvor overraskende smertefullt og hemmende for bevegelse dette kan være. Kanskje ikke så overraskende når du tenker på hvordan foten ser ut inni og at den faktisk må bære en vekt på rundt 100 kg for hvert steg du tar! Vi tenker sjelden på hvor viktig føttene er for god helse og livskvalitet.

fot

Foten består av 28 bein som utgjør 25 ledd!

En smerte i føttene kan også komme fra flere andre ledd i kroppen din som for eksempel ryggen, bekkenet, hofter, knær og kanskje er du født med et ben som er lengre enn det andre. På samme måte kan skjevheter i føttene føre til smerter i knær, hofter, rygg og nakke. Kiropraktor og fysioterapeut har sammen stor kunnskap i å undersøke og behandle skader og skjevheter i føttene.

I mange tilfeller er en tilpasset såle i skoene nødvendig for å gi føttene dine de optimale forutsetninger for å gjøre jobben sin. For å vurdere om du trenger såler er det mange viktige punkter som må vurderes, blant annet:

  • Er skjevheter i øvrige ledd utelukket/ behandlet
  • Hvordan passer skoene du bruker til din fot
  • Hvilket underlag beveger du deg mest på
  • Hvilken type aktivitet driver du

Nå har du mulighet til å få en vurdering og tilpasning av såler hos alle våre avdelinger; Molde, Fræna og Vestnes ved fysioterapeutene Emma Stahl Rød og Maja Sigerseth.

emma og maja

 

Av

Gunnhild Lystad

Daglig leder, fysioterapeut

 

 

Kilder

Cynthia C. Norkin (1992). Joint Structure & Function.A Comprehensive Analysis. Philadelphia: F.A. Davis Company.