Bildedryss fra ekspedisjon Alta – Kautokeino

-->

Til alle som vurderer å legge ut på ekspedisjon, kort eller lang, gjør det! Da jeg først bestemte meg for å bli med var jeg usikker på om dette var noe jeg ville komme til å like. Ville jeg fungere med turgjengen? Ville sekken bli for tung? Kom jeg til å få i meg nok mat til å gå lange etapper hver dag? Spørsmålene var mange og jeg var usikker på hva jeg gikk til. Jeg har alltid vært turglad, men aldri lagt ut på noen ekspedisjon. To uker etter gjennomført ekspedisjon sitter jeg igjen med mange gode minner og flotte turopplevelser. Disse opplevelsene vil jeg dele med dere i form av bilder som er tatt underveis.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Fire spente jenter som skal legge ut på 1.etappe fra Alta. Lite vitende om at 100m lengre opp i lia ventet sultne blodsugere. Vi visste heller ikke at myggen stakk igjennom klærne! Det ble litt av en lærepenge.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Strålende sol under første etappe. Litt uvant med tunge sekker, men det ble vi overraskende fort vante til.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Trasking langs vidda. Flatt terreng er noe vi ikke er så vante med på vår kant av landet, men da gikk kilometrene fort unna.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Det var luksus de nettene vi låg på hytte og slapp telt. Fantastisk deilig å få tørket klær og få varmen igjen. Tanita er veldig fornøyd her.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Noen av oss reagerte litt mer på mygg enn andre. Min ankel hovnet solid opp. Og det klødde helt sinnsykt i soveposen om natta.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

 Laglederne planlegger neste etappe. Kartvante damer! Og veldig fornøyde over å ha fått kjøpt seg cola, øl og sjokkis på fjellstua.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Endelig kom fineværet! Flaks at det blåste, da kunne vi kaste klærne uten å tenke på mygg og andre insekter.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Vading over elv. Vi fant oss noen kjepper før vi krysset elva  som vi brukte til å holde balansen. Med tung sekk, glatte steiner og strøm i vannet var det faktisk ganske utfordrende å komme seg over.

fysioterapeut molde romsdalsklinikken emma rød

Slitne jenter nådde til slutt Kautokeino. Denne dagen hadde vi snakket om mat fra vi startet etappen.

Bildene sier vel sitt om at dette har vært en fantastisk tur jeg ikke kommer til å glemme. Å være sammen på tur over så mange dager gjør at jeg har blitt enda bedre kjent med turjentene, og vi har allerede planlagt en tur til i høst, riktignok bare over en helg denne gangen. I tillegg har jeg fått oppleve Finnmark og den flotte naturen der oppe og på vidda. Jeg har alltid vært glad i de steile fjellene og det dramatiske landskapet her hjemme, og ble overrasket over at vidda falt så godt i smak. Kanskje er det nettopp fordi det er så ulikt fra hva jeg er vant til?  Myggen er nesten allerede glemt, og nå sitter jeg kun igjen med flotte minner sammen med tidenes turgjeng.

For utfyllende informasjon om etappens lengde, varighet, dagsrapporter og flere bilder kan du gå inn på bloggen til Nina og Vivian: ninaogvivianpalangs.blogg.no

 

 

Av

Emma Stahl Rød

Fysioterapeut