Oppskrift på et deilig grovbrød

-->

Sykepleier og massør Marit Nordhaug har lært oss mye om sunn mat opp gjennom årene på klinikken. Vi har bedt henne dele en av sine sunne brødoppskrifter med oss.

I dette ekstreme regnværet vi har nå så passer det ekstra fint å bake et deilig og grovt brød til kveldsmaten :)

Brød med eple
2 brød

4 dl havregryn
5 dl siktet spelt, emmer eller et annet urmel
5 dl grov spelt , eller annet urmel
1 1/2 dl solsikkefrø
1/2 dl linfrø
1 1/2 ts salt (Gjerne Himalayasalt. Da er 1 ts nok)
4 ts natron
2 ss knuste fennikelfrø
2 stk middels store epler, grovrevet
2 ss honning
1 liter naturell yoghurt

Topping
1 dl solsikkefrø
En klype flaksalt

Sett ovnen på 175 grader
Bland alle tørre ingredienser i en bakebolle.
Tilsett revet eple, honning og yoghurt.
Rør godt om.
Smør to former. Evt strø med solsikkekjerner.
Jeg strør heller solsikke frø på toppen + litt flaksalt.
Stek brødene på nederste rille i ovnen, i ca 75- 90 min.
Jeg steker i 90 min. Ellers kan de bli litt rå inni.
La brødene hvile på rist. Vent med å skjære i de til de er kalde.

Solsikkefrø er rik på selen, vitamin E, protein, vitamin B6, jern, sink og magnesium.

Nyt!

IMG_1651

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *