Bli kjent med fysioterapeut Aina Halvorsen

-->

Hvorfor ble du fysioterapeut?

Jeg har hele livet vært glad i å bevege meg. I mine barneår ble alt av aktiviteter testet; håndball, fotball, skøyter, ridning, dans, turn og tilslutt boksing. Gjennom boksingen, spesielt landslaget og olympiatoppen, fikk jeg et bedre innblikk i hva som faktisk kreves av en toppidrettsutøver. Hvordan trenere og fysioterapeuter jobber sammen for å hele tiden sørge for at hver utøver presterer optimalt, men også klarer å unngå skade. Dette inspirerte meg til å ville vite mer om kroppen. Idrettslinjen på videregående var ett selvklart valg. Fysioterapistudiet ble et naturlig valg og det føles virkelig rett!

aina halvorsen fysioterapeut molde vestnes

Hva er det beste med jobben?

Fysioterapi er spennende, man får stadig inn nye skader og plager som vi må finne en behandling for, det er nesten umulig å bli utlært innen faget. Vi må kunne kroppens anatomi, patologi, nevroanatomi, psykologi og ikke minst klare å sette det hele i sammenheng med pasientens plager. Det er utrolig givende å få lov til å jobbe med mennesker og hjelpe de tilbake til en bedre helse. I denne jobben er det umulig å kjede seg 😉

Hvilke typer pasienter kommer til fysioterapeut?

Det er utrolig mange ulike mennesker som kommer til fysioterapeut, alt fra en feilstilling i foten til prolapser, svimmelhet og knesmerter. Mange kommer kanskje for veiledning til trening eller for å forebygge ytterligere belastning eller smerte. Andre ønsker opptrening etter operasjon eller behandling for smerter i muskulatur og ledd. Hverdagen som fysioterapeut i privat praksis blir veldig variert, dette holder oss skjerpet og klar for nye utfordringer.

aina halvorsen fysioterapeut molde romsdalsklinikken

Ditt beste tips for hverdagsaktivitet?

Mitt beste tips til økt aktivitet i hverdagen er å gå, løpe eller sykle til jobb. Her får man masse gratis i form av økt sirkulasjon, økt forbrenning og ikke minst er du mer våken og klar når du kommer til jobb. Har man lang vei til jobb er dette kanskje ikke mulig, men sett deg da et mål om å ikke bruke heisen, gå en liten runde i lunsjen eller sett av tidspunkt i løpet av dagen hvor du beveger litt på kroppen et par minutter. Det samme gjelder hjemme, gjør nødvendige ting som husarbeid om til ei treningsøkt. Hvem sier man ikke kan ta en knebøy mellom hver sokk man bretter eller gå flere runder i trappen når man først er i gang? Det er de enkle tingene vi gjør hver dag som kan skape endring, legger vi litt mer aktivitet inn i hver ting vi må gjøre så vil alle merke forskjell.

 

Aina jobber som fysioterapeut ved våre avdelinger i Vestnes og Molde. Timebestilling kan gjøres HER eller på telefon 70 33 20 50.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *